• "Evolva" en "Coöperatie Verbinden Leiden"

  verbindend leiden

 

Lees meer

 • Nieuwsflits

  Zorg aan Zet wordt vanaf 1 januari kartrekker

  Download de nieuwsflits in PDF Formaat.

  Lees Meer
 • Duurzame samenwerking zorg, techniek en onderwijs rondom werkplekleren

  Duurzame samenwerking zorg, techniek en onderwijs rondom werkplekleren

  De kern van Evolva, "Evolva werkplekleren 3.0",  is de duurzame samenwerking van zorgorganisaties, opleidingsinstituten en techniek-ondernemers. Iedere dag werken, leren en creëren we samen. De eigen werkplek is onze leeromgeving. Met werkelijke problemen, complexe en minder complexe, uit de dagelijkse arbeidspraktijk. Kennisdelen is de kern van onze verbinding. En dat over de grenzen van de eigen organisatie heen én verbonden met alle Evolva-deelnemers. Het maakt ons veel wendbaarder voor en in de toekomst.

  Wij zijn SGL, Gilde Opleidingen, Zuyd Hogeschool, Zorg aan Zet, Fontys, Meandergroep, Levanto, Radar, SIM Leer Werk

  Lees Meer
 • Is werkplekleren een proven concept? Projectadviseur Hans Jonker: “Ja!”

  Is werkplekleren een proven concept? Projectadviseur Hans Jonker: “Ja!”

  Toen we een jaar of twee geleden met Evolva en werkplekleren begonnen, startten we met een vrij beperkte, algemene definiëring: werkplekleren vindt plaats in reële arbeidssituaties als leeromgeving en de leerobjecten zijn de dagdagelijkse verbeterpotenties uit de praktijk. De opdracht die Hans kreeg van de stuurgroep: is dit een proven concept? Oftewel: is werkplekleren een model, een gedachtengoed dat daadwerkelijk bruikbaarheidswaarde heeft en dat zich in de praktijk gaat bewijzen? De hele korte samenvatting is: “Ja.” De iets uitgebreidere – met acht aanbevelingen - vind je hieronder.

  Lees Meer
 • Werkplek Leren 3.0 en Verbindend Leiden

  Werkplek Leren 3.0 en Verbindend Leiden

  Werkplek Leren 3.0 en Verbindend Leiden is er voor iedereen die zoekt naar nieuwe aanknopingspunten om de leiderschapsvraagstukken van de steeds knellender wordende arbeidsmarkt aan te pakken. We zijn er voor iedereen die denkt dat het anders kan, mensgericht met vertrouwen in de eigen kracht van mensen. Maar ook slimmer, innovatiever en leuker. En voor al diegenen die kritisch durven toegeven dat ze nog niet weten hoe ermee te beginnen.

  Lees Meer
 • 1

In juni 2015 studeerde Elke Polstra af aan de HEAO in Sittard. De studie bedrijfseconomie heeft haar veel geleerd, maar onder andere haar afstudeerscriptie naar zorginnovaties leerde haar dat toegevoegde waarde niet alleen een harde kant - cijfers, winst, geld - maar ook een zachte kant heeft. Denk aan de cultuur van een organisatie, sfeer, veiligheid, geborgenheid, meningen en ervaringen... Elke: “Mijn ideaal is de combinatie daartussen. Ook zoeken naar de toegevoegde waarde van deze zachte kant, in plaats van alleen maar kijken naar harde cijfers.”

Trainee bij Driven By Values
Elke werkt sinds september jl. als trainee bij het Sittardse Driven By Values. Deze onderneming - inclusief Elke - was nauw betrokken bij de organisatie van de Evolva-hackathon in december 2015 organiseerde. Zuyd Hogeschool helpt - via het Jumpstart traineeship - pas afgestudeerde studenten te ontdekken wat ze echt leuk vinden om te doen, waar ze goed in zijn en waar ze zich verder in willen ontwikkelen.

“Wat mij zeer positief verraste tijdens de hackathon: het enthousiasme en de motivatie van de deelnemers. De deelnemers waren, op hun vrije zaterdag, al om zeven uur ’s ochtends vol enthousiasme aanwezig om in de samengestelde teams aan de slag te gaan!”

Veel doen, veel leren
In twee jaar tijd werk je bij drie organisaties. In het verlengde van je opleiding doe je extra vaardigheden, trainingen en ervaring op. Elke zit bij Driven By Values zodanig op haar plek dat ze heeft besloten om ook de tweede en derde periode daar te blijven. Ze is bij andere bedrijven gaan praten: “De opleiding bedrijfseconomie is voornamelijk gericht op back office, ik ben er gaandeweg mijn studie en traineeship achter gekomen dat ik meer aan de voorkant van het bedrijf wil staan.
Veel bezig zijn met cijfers, daar ben ik voor opgeleid. Achteraf gezien zou ik toch dezelfde opleiding gedaan hebben, want het is handig als je een financieel verslag kunt schrijven, lezen en ontleden. Maar ik trek ook naar echt bezig zijn met mensen. Die combinatie bij mij is belangrijk. Bij Driven By Values komen er een paar interessante nieuwe projecten aan, waar ik veel van kan leren.”

Elke vrijdagmiddag
Trainees met allemaal verschillende achtergronden komen elke vrijdagmiddag bij elkaar. Elke: “Ik kom net uit de schoolbanken, maar ik zal gedurende mijn loopbaan moeten blijven leren, dat word je als student ook continu duidelijk gemaakt. Ik zie dit niet als een verplichting, maar als een mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen in deze turbulente wereld. Het is een beetje te vergelijken met werkplekleren. Iedereen heeft een andere visie, andere invalshoek, andere kwaliteiten, andere communicatieve vaardigheden. Dat is heel interessant. En ook niet onbelangrijk, je bouwt aan een aardig netwerk.”


Evolva Group - Elke Polstra: “Winst gaat niet alleen om geld. Wat is bijvoorbeeld de toegevoegde waarde van sfeer en geborgenheid?”Evolva Group - Elke Polstra: “Winst gaat niet alleen om geld. Wat is bijvoorbeeld de toegevoegde waarde van sfeer en geborgenheid?”Evolva Group - Elke Polstra: “Winst gaat niet alleen om geld. Wat is bijvoorbeeld de toegevoegde waarde van sfeer en geborgenheid?”Evolva Group - Elke Polstra: “Winst gaat niet alleen om geld. Wat is bijvoorbeeld de toegevoegde waarde van sfeer en geborgenheid?”Evolva Group - Elke Polstra: “Winst gaat niet alleen om geld. Wat is bijvoorbeeld de toegevoegde waarde van sfeer en geborgenheid?”Evolva Group - Elke Polstra: “Winst gaat niet alleen om geld. Wat is bijvoorbeeld de toegevoegde waarde van sfeer en geborgenheid?”Evolva Group - Elke Polstra: “Winst gaat niet alleen om geld. Wat is bijvoorbeeld de toegevoegde waarde van sfeer en geborgenheid?” 

Log in