Vertel & Deel

“Na een hele werkweek, een lange vrijdagavond en dan zaterdag om zeven uur ontbijten en pas tegen tienen ’s avonds naar huis… heftig, maar absoluut zinvol en we hebben nog plezier gehad ook. De werkvorm van de hackathon is interessant, ook bij Daelzicht zelf: laat mensen van verschillende geledingen zich inschrijven voor een sessie, plan een thema en laat de groep samen kijken naar een probleem. Gegarandeerd dat je tot verrassende oplossingen komt.”

Wat is je opgevallen? “Ik was de enige in ons groepje die al veel van werkplekleren af wist. Juist het niet hebben van ervaring met het onderwerp is in het geval van een hackathon een voordeel. Dan sta je er nog helemaal blanco en onbevangen in. Ik probeerde me een beetje op de achtergrond te houden, maar men verwacht toch dat je de kar trekt. Een groep met een diverse samenstelling is ideaal: andere leeftijd, geslacht, opleiding, werkervaring, directe ervaring met onderwerp en niet, werkzaam in de zorg, gemeente, bedrijfsleven, creatievelingen enzovoort.

Iedereen kijkt er op een andere manier tegenaan en dat vond ik erg verfrissend.”

Tips van Monique voor een volgende keer?

  1. Zorg voor (meer) variatie in de samenstelling van de groep.
  2. Spreek af dat wie eraan begint, het ook afmaakt. Nu werd er soms gewisseld en dat werkte niet: het is immers een voortschrijdend groepsproces.
  3. Hou dat competitieve element (honderd euro per persoon voor het winnende team) erin: “Echt waar, iedereen wilde die honderd euro winnen!”

Log in